Німеччина забрала під контроль активи російської «Роснафти», зокрема нафтопереробні заводи

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Уряд Німеччини вирішив забрати під свій контроль активи «дочки» російської компанії «Роснафта». Ними керуватиме Федеральне мережеве агентство країни.

Про це пише Deutsche Welle.

Rosneft Deutschland володіє близько 12% нафтопереробних потужностей Німеччини та є однією з найбільших нафтопереробних компаній країни.

До аналогічного кроку Німеччина вже вдавалася у квітні, коли компанія SEFE, раніше відома як Gazprom Germania, перейшла під контроль німецького уряду.

Німеччина, зокрема, отримає контроль над трьома нафтопереробними заводами країнами. В уряді країни наголосили, що ці заводи мають безперебійно працювати навіть після того, як ЄС припинить закуповувати російську нафту.

  • Під час саміту «Великої сімки» США разом із союзниками обговорювали способи знизити ціну на російську нафту на світовому ринку. Вони хочуть бачити її на рівні $40—60 за барель, що серйозно вдарить по російських доходах.
  • На фоні війни від російського палива відмовилися США та ЄС, але поетапно. У ЄС виділили пів року, щоб відмовитися від нафти, і до восьми місяців на відмову від нафтопродуктів. Поставки нафти трубопроводами під санкції не потрапили.