У Маріуполі зростає невдоволення людей через відсутність води та світла в будинках

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі люди виходять на стихійні мітинги через відсутність води та світла в будинках.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, оприлюднивши відповідне відео.

«Незадоволення мешканців зростає. Черговий мітинг мешканців з проспекту Перемоги. Люди покинуті напризволяще в центрі Лівобережжя, без води та електрики. Окупаційна адміністрація вже й не обіцяє «відновлення». Хвиля соціального незадоволення шириться Маріуполем», — написав Андрющенко.

Він також повідомив, що в Маріуполі звільнились керівник і головний енергетик захопленої «Маріупольтепломережі».

«Причина звільнення — небажання залишатися крайніми в неможливості розпочати опалювальний сезон і розуміння відповідальності за наслідки», — додав він.

  • Маріуполь обороняли 82 дні, оборонці міста до останнього зосереджували сили противника на заводі «Азовсталь», щоб виграти час для ЗСУ на інших напрямках і позиціях. 16 травня розпочалася евакуація бійців із заводу. Їх перевезли до окупованої Оленівки, де згодом росіяни скоїли теракт, убивши 43 полонених. Наразі окупанти вивозять із Маріуполя до Донецька вцілілий транспорт, а також сталь і різне обладнання. Тим часом благоустроєм міста ніхто не опікується.