Єврокомісія рекомендувала країнам знизити споживання електроенергії та обмежити доходи енергокомпаній

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Європейська комісія запропонувала знизити споживання енергоресурсів та обмежити доходи енергетичних компаній на фоні кризи. Вона спровокована діями росії, направленими на обмеження поставок газу до ЄС.

Про це повідомляється на сайті ЄК.

Комісія пропонує зменшити споживання електроенергії щонайменше на 5% у години пік, а в цілому до 31 березня 2023 року зменшити споживання на 10%. «Зменшення попиту в години пік призведе до скорочення споживання газу на 1,2 млрд кубометрів протягом зими», — заявили в Єврокомісії.

Також Єврокомісія пропонує встановити межу доходу для енергетичних компаній на рівні 180 євро/МВт·год. Доходи вище ліміту будуть збиратися урядами і використовуватися, щоб допомогти споживачам енергії зменшити свої рахунки.

  • Європейська комісія хоче змусити компанії, які займаються викопним паливом, робити фінансовий внесок, щоб допомогти громадянам і галузям промисловості в умовах енергетичної кризи.
  • Наприкінці серпня премʼєр-міністр Бельгії Александер де Кроо висловив думку, що енергетична криза в Європі триватиме близько 10 років, а не тільки прийдешню зиму.