Президент переадресував Кабміну петицію про легалізацію порно та еротики в Україні

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Володимир Зеленський відповів на електронну петицію про легалізацію порнографії та еротики на території України. Вона набрала необхідні 25 000 голосів для розгляду президентом.

Глава держави заявив, що реалізацію державної політики у сфері захисту суспільної моралі й обігу продукції і видовищних заходів сексуального характеру забезпечує Кабінет міністрів, тому передав петицію на розгляд уряду.

«Я звернувся до премʼєр-міністра України з проханням доручити опрацювати згідно з компетенцією порушене в електронній петиції питання та поінформувати про результати розгляду автора звернення», — йдеться у відповіді президента.

  • Автор петиції переконує, що українське законодавство у цій сфері недосконале і має багато прогалин, що «дає простір для його трактування» у судах. Зокрема, законодавство погано пояснює, де еротика у мистецтві, а де еротика як порно. Автор вважає, що заборона порнографії розвиває корупцію, оскільки «навіть юристи говорять, що від того, чи дати хабаря, залежить, як правоохоронна система трактуватиме законодавство».