Велика Британія надасть Україні підводні безпілотники для розміновування берегової лінії

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Велика Британія надасть Україні підводні безпілотники для розміновування берегової лінії та вже навчає цього військових.

Про це Міністерство оборони Сполученого королівства оголосило 27 серпня.

Так, в Україну відправлять шість автономних пристроїв для пошуку в її прибережних водах російських мін. Три з них передадуть зі складу у Великій Британії, а ще три закуплять у промисловості.

Легкий автономний автомобіль призначений для використання на прибережному мілководді, ефективно працює на глибині до 100 метрів для виявлення, визначення місцезнаходження та ідентифікації мін. Перша група військових ВМС уже навчається ними користуватись.

Міністр оборони Бен Воллес сказав: «Це життєво важливе обладнання та навчання допоможуть Україні зробити свої води безпечними, допоможуть налагодити потік зерна в решту світу та підтримають Збройні сили України в їхньому прагненні захистити свою берегову лінію та порти».

  • Велика Британія поділиться з Україною технічною експертизою та допомагатиме відновлювати транспортну інфраструктуру, зокрема аеропорти та морські порти. Британці ділитимуться експертними рекомендаціями від найпрестижніших організацій приватного сектору. Велика Британія також відправить 5 автобусів від Go Ahead Group, щоб підтримати відновлення сполучення між українськими населеними пунктами, й обладнання для ремонту маршрутів, які мають вирішальне значення для експорту зерна.