США мають інформацію, що росія найближчими днями посилить ракетні удари по Україні — і просять своїх громадян виїхати

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Державний департамент США попередив, що має інформацію про те, що росія нарощує зусилля для завдавання ударів по цивільній інфраструктурі та урядових обʼєктах України найближчими днями.

Заяву 23 серпня оприлюднило американське посольство у Києві.

«Російські удари по Україні становлять постійну загрозу для цивільного населення та цивільної інфраструктури. Посольство США закликає громадян США залишити Україну зараз, використовуючи приватні доступні варіанти наземного транспорту, якщо це безпечно. [...] Ситуація з безпекою на всій території України є вкрай нестабільною, і умови можуть погіршитися без попередження. Громадяни США мають бути пильними», — додали у Держдепі.

Попереднє схоже попередження від посольства США було 14 липня — після атаки на Вінницю. Тоді в посольстві закликали своїх громадян уникати великих скупчень людей, масових подій та негайно виїхати з країни.

  • У Києві у період із 22 до 25 серпня заборонили проводити масові заходи, мирні збори, мітинги та інші заходи, повʼязані з великим скупченням людей. Таке рішення — це своєчасне реагування на ракетні удари росіян по центрах ухвалення рішень, по обʼєктах інфраструктури і оборонної промисловості під час відзначення Дня прапора та Дня Незалежності.
  • Заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін заявив 19 серпня, що росія не готується до штурму чи наступу в День Незалежності України, але ракетні обстріли (як завжди) можливі.