«Нагадуємо про свою дистанційну присутність». ЗСУ підтвердили удари по Антонівському мосту

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Збройні сили України завдали удару по Антонівському мосту на окупованій території Херсонської області.

Цю інформацію підтвердила речниця пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

«Антонівський міст — один з транспортних напрямків, який росіяни намагаються реанімувати, але розуміють, що таку конструкцію не можна залатати відерцем бетону, а це потребує досить суттєвого ремонтування та технологічних процесів. Саме тому ми тримаємо під контролем і нагадуємо про свою дистанційну присутність», — прокоментувала Гуменюк повідомлення про нові удари по мосту і наголосила, що ЗСУ продовжують тримати вогневий контроль над транспортними артеріями на окупованих територіях.

Також Гуменюк підтвердила вчорашні удари по Каховському мосту. «Це складна гідротехнічна споруда, робота артилерії там філігранна і обережна, спрямована саме на руйнування планів ворога використати цей обʼєкт для себе», — додала вона і уточнила, що удари були і по ремонтній техніці та плитах, якими намагаються латати дірки.

Депутати Херсонської облради Сергій Хлань також підтвердив удари по Антонівському мосту. Він розповів, що в момент удару по мосту рухалась російська колона з боєприпасами. Удар був настільки потужним, що здетонували боєприпаси, в результаті чого були пошкоджені бетонні конструкції.

Пізніше росіяни заявили про 15 постраждалих.

Вдень 22 серпня херсонські пабліки повідомили про вибухи біля Антонівського мосту, а російські пропагандисти писали, що працює протиповітряна оборона.