Постпред росії при міжнародних організаціях у Відні закликав знищити українців. МЗС України вимагає, щоб його вислали з Австрії

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністерство закордонних справ України вимагає від Австрії вислати з країни постійного представника рф при міжнародних організаціях у Відні Михайла Ульянова. Він закликав «не щадити українське населення».

Про це у своєму Twitter написав речник МЗС України Олег Ніколенко.

Ульянов на своїй сторінці відреагував на твіт президента Володимира Зеленського із подякою США за черговий військовий пакет допомоги. Російський дипломат написав: «Жодного милосердя українському населенню».

Згодом він видалив цей твіт і пояснив, що його слова неправильно інтерпретували. За його словами, він мав на увазі, що США, надаючи військову допомогу, і Зеленський, який відмовляється від перемовин, не проявляють «жодного милосердя щодо українського народу».

«Посол росії Михайло Ульянов закликає ліквідувати українську націю. Цю мову геноциду не можна терпіти. Ми закликаємо всю дипломатичну спільноту у Відні бойкотувати Ульянова, а країну перебування, Австрію, — оголосити його персоною нон ґрата», — наголосив Ніколенко.