Премʼєр Фінляндії Санна Марін здала тест на наркотики на тлі скандалу

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Премʼєр-міністр Фінляндії Санна Марін заявила, що вона здала тест на наркотики на тлі скандалу через злив відео з вечірки за її участю, у якому пролунало слово, схоже на означення кокаїну.

Про це пише Reuters.

«Сьогодні я пройшла тест на наркотики, результати будуть за тиждень», — сказала вона журналістам, додавши, що «ніколи в житті не вживала наркотики».

Також Марін шкодує про те, що відео з приватної вечірки потрапило у ЗМІ та мережу. Вона запевняє, що та вечірка ніяк не вплинула на виконання нею функціональних обов’язків.

  • 18 серпня фінські ЗМІ опублікували відео з приватної вечірки, на якому фігурували фінські знаменитості і Санна Марін. На записі видно, як глава уряду танцює та всіляко розважається з іншими громадськими діячами.
  • Критики премʼєра обурилися й почали закидати їй, що вона мало часу приділяє роботі, а натомість ходить на вечірки та фестивалі.
  • Окрім того, деякі ЗМІ та опозиція звернули увагу на кадр, у якому пролунала фраз зі словом «мука» — так на фінському сленгу називають кокаїн. Марін заявила, що наркотиків на вечірці не було і вона не вживала алкоголь у надмірній кількості. Опозиція вимагала від неї здати тест на наркотики — Марін погодилась.