Південна Корея запропонувала Північній допомогу в обмін на денуклеаризацію. Там заявили, що «не проміняють долю країни на пиріг»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Південна Корея запропонувала Північній надати економічну допомогу в обмін на відмову від ядерної програми. Але там відмовились і заявили, що «не проміняють долю країни на пиріг».

Про це пише BBC.

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль ще у травні вперше розповів про такий план, а в середу, 17 серпня, знову повторив свою пропозицію надати КНДР економічну допомогу в обмін на денуклеаризацію. Але в Північній Кореї його розкритикували.

Сестра лідера Північної Кореї Кім Чен Ина Кім Йо Джон назвала таку пропозицію абсурдом.

«Ніхто не проміняє свою долю на кукурудзяний пиріг», — йдеться в її заяві.

Самому ж президенту Південної Кореї вона порадила «закрити рота» і назвала його «незрілим».

В Офісі президента Південної Кореї заявили, що шкодують через такі грубі висловлювання з боку КНДР, але від своєї пропозиції не відмовляються.

  • 17 серпня Північна Корея випустила дві крилаті ракети з міста Ончхон на західному узбережжі країни. Запуски відбулися через день після того, як Сеул і Вашингтон розпочали чотириденні спільні навчання в рамках підготовки до польових тренувань Ulchi Freedom Shield, які триватимуть із 22 серпня по 1 вересня.
  • Пхеньян не проводив ракетних випробувань протягом двох місяців. У країні боролися зі спалахом COVID-19. Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин 11 серпня оголосив про перемогу в боротьбі з коронавірусом і наказав скасувати всі протиепідемічні заходи, які запровадили тільки у травні 2022 року. Кім Йо Чжон, сестра Кім Чен Ина, звинуватила листівки з Південної Кореї у спалаху хвороби та пообіцяла Південній Кореї «смертельну відплату».
  • 28 липня лідер Північної Кореї Кім Чен Ин під час виступу з нагоди 69-х роковин перемирʼя в Корейській війні (1950—1953) заявив, що війська КНДР готові до війни зі США та Південною Кореєю.