У Криму чоловіку, який в кафе замовив українську пісню, присудили штраф за «дискредитацію армії». Діджей відсидить 10 днів у вʼязниці

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

В окупованому Криму місцевий «суд» присудив чоловікові, який замовив у кафе українську пісню, штраф у 50 тисяч рублів (16,5 тисячі гривень) за «дискредитацію армії». Діджей, який поставив цю пісню, відсидить 10 днів у вʼязниці.

Про це пишуть «Коммерсант» і «Крим.Реалії».

Інцидент із піснею стався в кафе «Краб» кримського міста Щолкіне, що неподалік Керчі. Чоловік замовив пісню «Дике поле», а діджей її поставив.

«Під час засідання було встановлено, що 12 серпня громадянин замовив діджею розважального закладу українську націоналістичну пісню «Дике поле». При цьому на проєкторі транслювалося відео з дискредитацією використання зс рф, а також символіка забороненого в росії нацбатальйону «Азов». Зловмисник повністю визнав свою провину і пояснив, що був дуже пʼяний», — розповіли в суді виданню «Коммерсант».

Діджей кафе отримав 10 діб увʼязнення за демонстрацію «нацистської символіки». Він свою провину визнав частково, оскільки не знав ані про зміст пісні, ані про відеоряд.