Ізраїль вдарив по сектору Гази та ліквідував керівника операцій «Ісламського джихаду»

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Армія Ізраїлю почала військову операцію в секторі Гази проти палестинської терористичної організації «Ісламський джихад». Ізраїльські військові нанесли кілька ударів.

Про це повідомляють у Міністерстві оборони Ізраїлю.

«Військові літаки ЦАХАЛ вразили високопоставленого члена палестинської організації «Ісламський джихад» Тайсіра аль-Джабарі, командувача північного регіону сектора Гази, якому в останні дні було доручено просування планів протитанкових атак проти ізраїльських громадян і солдатів ЦАХАЛ», — йдеться у повідомленні.

За даними Reuters, офіційний представник бойовиків підтвердив його смерть.

Також війська Ізраїлю ліквідували близько 10 терористів «Ісламського джихаду». Крім того, ізраїльтяни атакували військові бази та будівлі, які використовували оперативники палестинської організації.

У радіусі 80 км в ізраїльському тилу оголосили «особливу ситуацію» та опублікували на державному порталі надзвичайних ситуацій спеціальні інструкції для цивільного населення.

«ЦАХАЛ продовжує свої дії проти палестинського «Ісламського джихаду» з метою відновлення безпеки мешканців Держави Ізраїль», — йдеться в повідомленні Міноборони країни.