У Великій Британії через спеку вперше висохло джерело Темзи

Автор:
Анна Холоднова
Дата:
У Великій Британії через спеку вперше висохло джерело Темзи

Stephen Shepherd/LNP

Верх Темзи перемістився на понад 8 кілометрів нижче за течією через аномальну спеку у Великій Британії.

Про це пише The Guardian.

Під час цьогорічної тривалої посухи витік річки перемістився від своєї офіційної початкової точки поблизу Сайренсестеру. Річкові експерти кажуть, що це сталося вперше.

«Після тривалої сухої погоди джерело Темзи в графстві Глостершир висохло, і слабка течія зараз помітна лише за 5 миль [8 кілометрів] нижче за течією — у Сомерфорд Кейнс», — повідомив директор з питань політики та науки екологічної організації Rivers Trust Роб Коллінз.

Компанія Thames Water [яка надає послуги з водопостачання, водовідведення та очищення стічних вод у Лондоні та прилеглих графствах південної Англії] поки не запроваджувала обмежень на використання води. Натомість британців просять бути обережними з водопровідною водою, зокрема, закривати кран під час чищення зубів.

В уряді були розчаровані тим, що водопровідна компанія не ввела заборони на використання шлангів. Але в Thames Water попередили, що заборону можуть ввести в майбутньому.

  • Статистика британської метеослужби показала, що липень 2022 року був найбільш посушливим липнем у країні від 1935 року. 19 липня у Великій Британії зафіксували температурний рекорд +40,3 °С.