Забирають землю і бізнес. Росіяни змушують українців оформляти паспорти рф на окупованих територіях півдня

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

На тимчасово окупованих територіях України росіяни продовжують примусову паспортизацію українського населення, повідомляє українська розвідка.

За її даними, для мешканців Мелітополя та його околиць окупанти оприлюднили вимоги щодо «земельних паїв» — їх треба переоформити, а зробити це можна тільки за наявності російського паспорта. Якщо цього не зробити, то землю просто забирають.

Також окупанти встановили, що з початку вересня цього року номерні знаки українського зразка будуть змінені на тимчасові з подальшим переоформленням. Переоформити номери можно також тільки з паспортом рф.

На виїзді з міста на блокпостах окупанти продовжують посилено перевіряти чоловіків, зокрема оглядати татуювання.

Тим часом на окупованій території Херсонщини «міністр аграрної політики» ковальов закликає сільгоспвиробників реєструвати діяльність і сплачувати «податки» за законодавством рф. Тих, хто відмовиться, позбавлятимуть права власності на земельні ділянки, а власників агробізнесу висилатимуть за межі регіону.

У місті Камʼянське окупаційна адміністрація переводить діяльність місцевого бізнесу на податкові стандарти згідно із законодавством рф.