ЄС запровадив чергові санкції проти віктора януковича та його сина олександра

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Європейський Союз запровадив нові санкції проти колишнього президента України віктора януковича та його сина олександра януковича.

Про своє рішення ЄС оголосив 4 серпня.

У документі стверджується, що син експрезидента України продовжує вести бізнес на окупованому Донбасі.

«За часів президентства віктора януковича та завдяки особистому звʼязку з групою осіб, наближених до його батька, він зібрав низку бізнес-інтересів і накопичив значні статки. Він досі веде свій бізнес у регіоні окупованого Донбасу: ідеться про енергетику, вугільну промисловість, будівництво, банківську справу та сферу нерухомості. Зокрема, завдяки тісним звʼязкам із проросійськими сепаратистами він придбав ключові економічні активи в так званих «днр» та «лнр», зокрема в енергетиці, вугіллі та нерухомості», — зазначили у ЄС.

Крім цього, батальйон бойовиків «оплот» захищав проєкти з будівництва нерухомості у «днр» януковича-молодшого. «Таким чином, олександр янукович несе відповідальність за підтримку політики, яка підриває або загрожує територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України», — додали у Євросоюзі.

Що стосується віктора януковича, то ЄС зазначив, що той після втечі до росії продовжив свою діяльність, спрямовану на дестабілізацію України: «Віктор янукович несе відповідальність за підтримку або здійснення дій чи політики, які загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, а також стабільності та безпеці держави».