Розвідка фіксує зміну настроїв у Криму — приходить розуміння загрози війни на півострові

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Головне управління розвідки Міноборони спостерігає зміну настроїв у тимчасово окупованому Криму — люди починають розуміти, що загроза воєнних дій на території півострова стає реальною.

Про це сказав представник ГУР Вадим Скібіцький в інтервʼю «Радіо Свобода».

«Поступово до населення Криму це доходить. Ми реально відстежуємо ті питання, що стосуються таких суспільних настроїв. Скажу одне: по-перше, вони змінилися, змінилися в тих людей, які мають родичів на території нашої держави — чи то Київ, чи Харків», — сказав Скібіцький.

За його словами, настрої змінилися в тих, чиї родичі перебувають на тимчасово окупованих територіях, де просто знищені села й міста.

«І друге — це ті родичі, де брати, сини, батьки загинули... Загроза перенесення війни на територію Криму — для них це вже стає реальністю», — додав Скібіцький.

  • 31 липня російські окупанти заявили, що по штабу Чорноморського флоту рф у Севастополі нібито завдали удару, через що там скасували всі святкові заходи з нагоди дня флоту росії. ВМС України заявили, що насправді окупанти побоюються ЗСУ і вигадали привід скасувати «свято», «щоб укотре не зганьбитися перед усім світом».