У Лівані затримали судно, яке перевозило викрадений український ячмінь

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

У ліванському порту в Триполі затримали судно Laodecia, яке під сирійським прапором, імовірно, вивозило з окупованого росією Криму український ячмінь. Тепер посольство України вимагає провести експертизу вантажу, щоб отримати інформацію про його походження.

Про це повідомив у коментарі «Крим.Реалії» посол України в Лівані Ігор Осташ.

Дипломат розповів, що українське посольство оперативно відреагувало на появу судна в порту Триполі, а тепер вимагає провести експертизу.

«Для того, щоб це підтвердити, необхідно провести експертизу, а для цього потрібно, відповідно, щоб було судове рішення і щоб судно було заарештоване. Ми вже маємо таке судове рішення і зараз почнемо, скажімо так, судовий процес. І елементом цього, звісно, буде дослідження, експертиза. Ми хочемо взяти зразки цього зерна на експертизу, щоб встановити, чи справді це зерно українського походження. Іншого шляху на сьогодні немає», — повідомив Ігор Осташ.

Посол наголосив, що судно затримане і його не розвантажують.

«Також є відповідна реакція посольства США в Лівані, тому що це судно перебуває під санкціями Сполучених Штатів і підпадає під їхній «Закон Цезаря». Тому судно поки що не рухається, залишається в порту, і для нас це дуже важливо, щоб ми мали до нього доступ», — розповів український посол.

  • Війська росії методично розграбовують на окупованих територіях Україні сільгосппродукцію і вивозять її до рф і в Сирію. А звідти вкрадене в України намагаються продати іншим арабським та африканським країнам.