T-Mobile виплатить $350 мільйонів за масштабний витік даних клієнтів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Американський телеком-оператор T-Mobile погодився виплатити $350 мільйонів для врегулювання судового позову, який стосується витоку особистих даних клієнтів.

Про це пише CNN.

T-Mobile також погодився витратити додаткові $150 мільйонів на кібербезпеку до кінця 2023 року. Судові документи з описом запропонованої угоди були подані до окружного суду Західного округу Міссурі.

«Інтереси клієнтів є першими у всьому, що ми робимо, і захист їхньої інформації є пріоритетом. Як і будь-яка компанія, ми не захищені від цих злочинних атак. Наші зусилля щодо захисту від них тривають, і за останній рік ми подвоїли нашу масштабну програму кібербезпеки», — йдеться в заяві T-Mobile.

Компанія додала, що створила «офіс трансформації кібербезпеки», підпорядкований генеральному директору Майку Сіверту, і найняла фірму з кібербезпеки Mandiant, а також консалтингові фірми Accenture і KPMG «для розробки стратегій і виконання планів» для покращення кібербезпеки.

  • У серпні минулого року стало відомо про кібератаку на сервери T-Mobile, яка призвела до витоку персональних даних понад 40 мільйонів користувачів. Від неї постраждали близько 7,8 мільйона контрактних клієнтів і приблизно 40 мільйонів колишніх і потенційних клієнтів, які раніше подавали заявки на отримання послуг оператора.