Голова Ради Руслан Стефанчук: До кінця року парламент ухвалить необхідні закони, потрібні для старту переговорів про вступ до ЄС

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

До кінця року парламент ухвалить необхідні закони, потрібні для старту переговорів про вступ до Євросоюзу. Основна активність по євроінтеграційному трекові в сесійній залі розпочнеться у вересні.

Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у пʼятницю, 22 липня.

«Ми чітко знаємо, як нам виконати ті сім вимог, які отримала Україна майже місяць тому. Верховна Рада України готує необхідний перелік законопроєктів, зокрема, ідеться про реформу Конституційного суду — маємо запровадити конкурсну систему добору. Ми повинні інтегрувати міжнародні стандарти в питанні боротьби з відмиванням коштів, внести зміни до закону про олігархів тощо», — додав Стефанчук.

Нагадаємо, у Кабміні вважають, що Україна може стати повноцінним членом Європейського Союзу не раніше 2029 року — до цього часу потрібно імплементувати багато реформ і законів. Щодо початку перемовин про вступ, він можливий на початку 2023 року. До цього часу Україна повинна виконати всі умови Єврокомісії.

  • 23 червня Україна офіційно стала кандидатом у члени Європейського Союзу. Відповідне рішення ухвалили на саміті лідерів країн-членів ЄС. Також цей статус отримала Молдова. Грузія теж зможе отримати цей статус, якщо виконає певні умови.