В Іспанії під час національного забігу з биками загинули троє чоловіків

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

В Іспанії за останні два дні троє чоловіків померли від ран, отриманих під час забігу з биками (енсьєрро). Про це повідомляє BBC.

Троє загиблих чоловіків зазнали тяжких поранень під час подій останніх двох тижнів. В одному з інцидентів у муніципалітеті Пікасент 56-річного чоловіка, який стояв посеред вулиці, бик підкинув у повітря. Чоловік отримав черепно-мозкову травму і помер 20 липня в лікарні Валенсії — через девʼять днів після події.

50-річний чоловік теж помер у лікарні після того, як бик проткнув його легеню в муніципалітеті Меліані. 64-річний француз помер у понеділок 19 липня від ран, отриманих у Педрегері.

Усі вони брали участь у традиційному для регіону Валенсії забігу биків, коли бики мчать містами з людьми, що біжать поперед них. Групи захисту прав тварин уже давно скаржаться на небезпеку як для людей, так і для тварин — за останні вісім років через ці забіги в регіоні померли 20 людей.

Іспанська партія захисту тварин (Pacma) повторила свій заклик до скасування фестивалів биків, критикуючи організаторів трьох фестивалів у Валенсії за те, що вони наражають на небезпеку мешканців і знущаються з тварин.