Вечірнє зведення Генштабу: ворог намагався наступати на Сіверськ і Бахмут, але його зупинили

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Оперативна інформація від Генерального штабу станом на 18 годину 16 липня.

  • На Слобожанському напрямку ворог зі ствольної та реактивної артилерії, танків і мінометів обстріляв населені пункти Харків, Протопопівка, Прудянка, Дементіївка, Світличне, Микільське, Черкаські Тишки, Старий Салтів, Рубіжне, Коробочкине, Долина, Іванівка, Барвінкове, Богородичне, Велика Комишуваха, Новомиколаївка та Костянтинівка. Завдав авіаударів поблизу Мосьпанового і Богородичного.
  • На Словʼянському та Бахмутському напрямках противник обстрілює райони населених пунктів Сіверськ, Верхньокамʼянське, Олександрівка, Никифорівка, Донецьке, Спірне, Травневе, Покровське, Соледар, Нью-Йорк, Кодема та інших. Окупанти завдали авіаударів неподалік Нью-Йорка, Берестового і Соледару.
  • Ворог намагався наступати в районі населених пунктів Івано-Дарʼївка, Григорівка, Новолуганське, Семигірʼя та встановити контроль над територією Вуглегірської ТЕС. Українські воїни змусили противника відійти.
  • На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти обстрілювали позиції українських військ із мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Новобахмутівка, Новомихайлівка, Володимирівка, Камʼянське, Вугледар, Невельське, Времівка, Білогірʼя, Гуляйполе, Залізничне, Ольгівське, Малі Щербаки, Тоненьке, Пречистівка, Новопіль, Новосілка та інших. Авіаудар зафіксували поблизу Авдіївки.
  • На Південнобузькому напрямку ворог завдавав авіаційних ударів у районі Потьомкиного. Зберігається загроза ракетних ударів по критичній інфраструктурі регіону.