У Південній Африці з музею вкрали боксерський пояс, який належав Нельсону Манделі

Автор:
Анна Холоднова
Дата:
У Південній Африці з музею вкрали боксерський пояс, який належав Нельсону Манделі

Associated Press

У передмісті південноафриканського Йоганнесбурга з музею вкрали чемпіонський пояс Всесвітньої боксерської ради, який належав колишньому президенту ПАР Нельсону Манделі.

Про це повідомляє Associated Press.

Він був одним із багатьох артефактів у Національному музеї Мандели — головному туристичному обʼєкті в місті.

Цей пояс Нельсону Манделі передав легенда американського боксу Шуґар Рей Леонард під час одного зі своїх візитів до Південної Африки.

Як колишній непрофесійний боксер Мандела дуже шанував цей пояс. Артефакт був виставлений на видному місці в музеї — будинку, де колись жив президент ПАР, у передмісті Йоганнесбурга Соуето.

У поліцію про крадіжку повідомили 1 липня. За даними правоохоронців, злодії увірвалися до музею і вкрали пояс. Жодного підозрюваного ще не заарештували, і поліція звернулася до громадськості із проханням повідомити будь-яку інформацію, повʼязану з цією крадіжкою.

  • Нельсон Мандела був першим президентом Південно-Африканської Республіки, якого обрали на повністю демократичних, не сфальсифікованих виборах. До свого президентства був видатним борцем з апартеїдом і лідером Африканського національного конгресу (АНК). Його увʼязнили на 27 років за участь у підпільній збройній боротьбі. Збройний опір був єдиним дієвим на той час засобом — пізніше Мандела став стійким прибічником мирного шляху. Протягом цього 27-річного увʼязнення Мандела став найвідомішою фігурою у боротьбі з апартеїдом. Помер він у 2013 році у віці 95 років.
  • Музей Нельсона Мандели є однією з головних памʼяток на вулиці Вілаказі. Це єдина у світі вулиця, на якій жили два нобелівські лауреати — Нельсон Мандела та ще один борець проти апартеїду архієпископ Десмонд Туту.