Бюро економбезпеки ініціює введення кримінальної відповідальності за розкрадання грошей Євросоюзу

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Бюро економічної безпеки спільно з Міністерством внутрішніх справ готує законопроєкт про введення кримінальної відповідальності за будь-які махінації з коштами Євросоюзу. Наразі вони узгоджують остаточну редакцію документа.

Про це повідомило БЕБ у своєму Telegram-каналі.

«Бюро економічної безпеки України спільно з Міністерством внутрішніх справ України та іншими державними органами розробляє нову норму Кримінального кодексу, попередньо стаття 210-1 «Спричинення шкоди фінансовим інтересам Європейського Союзу», якою передбачається кримінальна відповідальність щодо незаконних дій з коштами Європейського Союзу», — йдеться у повідомленні.

Ця стаття передбачатиме кримінальне покарання за «весь спектр протиправних дій». У БЕБ наголошують, що це стосуватиметься будь-яких махінацій з коштами Євросоюзу — від незаконного отримання до нецільового використання.

  • 23 червня Україна офіційно стала кандидатом у члени Європейського Союзу. Єврокомісія затвердила певні умови, які Україна має виконати для того, щоб розпочати офіційні перемовини про вступ. Україна планує виконати їх до кінця 2022 року.
  • Статус кандидата відкриває для України доступ до спеціальних фінансових фондів Євросоюзу, за рахунок яких фінансуються реформи в країнах для досягненнями ними необхідних критеріїв для повноцінного членства в ЄС.