«Подолати розділення». Духовенство Православної церкви України та УПЦ (МП) провели зустріч

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Представники духовенства Православної церкви України та Української православної церкви (Московського патріархату) провели зустріч.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

«Сьогодні, коли війна ставить перед нами нові виклики, все зайве залишається позаду. Вчора, у день памʼяті блаженнійшого митрополита Володимира, на території Софії Київської відбулася історична зустріч духовенства Православної церкви України та Української православної церкви», — повідомив він.

Ткаченко вірить, що ця зустріч — це «початок нового, мудрого, сильного шляху наших Церков заради вільного й мирного майбутнього України». «А Міністерство культури та інформаційної політики України і Державна служба України з етнополітики та свободи совісті будуть цьому всіляко сприяти», — додав він.

  • Синод Української православної церкви (Московського патріархату) ввечері 12 травня оприлюднив заяву, в якій зазначив, що «діяльність попередньої влади та ПЦУ стала одним із приводів військового вторгнення в Україну».
  • 13 травня у Держетнополітики назвали це розпалюванням ворожнечі і виправданням війни. Пізніше у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про заборону Московського патріархату на території України.
  • Предстоятель ПЦУ митрополит Київський Епіфаній звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням невідкладно надати один із храмів на території Києво-Печерської лаври для богослужінь ПЦУ.