Вечірнє зведення Генштабу: ЗСУ зупинили штурм на Харківському, Словʼянському та Бахмутському напрямках

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Генеральний штаб України опублікував вечірнє зведення щодо ситуації на фронті станом на 18:30 30 червня. Ситуація така:

  • На Волинському та Поліському напрямках очікується ротація одного із загонів спеціального призначення, що виконує завдання в районі білоруського Пінська. Також підрозділи збройних сил білорусі застосовують комплекси радіоелектронної боротьби у прикордонних з Волинською областю районах.
  • На Сіверському напрямку росія утримує свої підрозділи у прикордонних районах Брянської та Курської областей. Росіяни обстріляли українські позиції з артилерії та вели повітряну розвідку безпілотниками в районі села Кисла Дубина. Також вони розгортають комплекси радіоелектронної боротьби неподалік Олешні Курської області.
  • На Харківському напрямку ворог обороняє раніше зайняті позиції. Росіяни вдарили з авіації неподалік Прудянки й Одноробівки та обстріляли ракетами Харків. Українські воїни придушили спробу штурму росіян у напрямку Кочубеївка — Дементіївка. Росіяни обстрілювали з артилерії райони Питомника, Дементіївки, Іванівки, Рубіжного, Явірського, Петрівки, Руських Тишків і Кутузівки. Також війська рф вели розвідку безпілотниками типу «Орлан-10» поблизу Прудянки та Руської Лозової.
  • На Словʼянському напрямку російські підрозділи перегруповуються. ЗСУ відбили штурм у напрямку Довгеньке — Мазанівка, росіяни відійшли. Війська рф вели штурмові дії, щоб взяти під повний контроль Богородичне, успіху не мали. Ворожі обстріли були в районах Богородичного, Краснопілля, Курульки, Вірнопілля та Червоної Поляни.
  • На Краматорському напрямку активних дій ворог не вів. Завдав авіаудару в районі населеного пункту Тетянівка.
  • На Лисичанському напрямку російські війська обстрілюють українські позиції в районі Лисичанська. Ведуть штурмові дії у районі Лисичанського нафтопереробного заводу, мають частковий успіх й утримують північно-західну та південно-східну частини заводу. Також росіяни штурмували в північно-східній частині Лисичанского НПЗ, у районі Тополівки та північної частини Вовчоярівки й Малорязанцевого, частково мають успіх. Окупанти утримують під вогневим контролем ділянку дороги Тополівка — Лисичанськ. Українські військові зупинили наступ росіян у напрямку Лоскутівка — Лисичанський желатиновий завод і змусили росіян відійти.
  • На Бахмутському напрямку армія рф завдала ракетно-авіаційного удару в районі Соледару. Артилерійські обстріли росіяни завдавали в районі Білогорівки, Покровського, Клинового та Новолуганського. Українські захисники успішно зупинили спроби наступу та штурму окупантів в напрямках Миколаївка — Спірне, Володимирівка — Покровське, Доломітне — Вуглегірська ТЕС.
  • На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обстрілював позиції із ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення. Завдав ракетного удару по околицях Авдіївки. Вів повітряну розвідку безпілотниками типу «Орлан-10».
  • На Південнобузькому напрямку російські окупанти продовжували обстріли в районах Трудолюбівки, Князівки, Веселого Кута, Червоного Яру, Кобзарців, Любомирівки, Посад-Покровського та Лупаревого, а також вели повітряну розвідку. Зафіксована робота засобів радіоелектронної боротьби поблизу Великої Олександрівки.
  • В акваторії Чорного моря в готовності до застосування ракетного озброєння перебувають три носії крилатих ракет морського базування типу «Калібр». Не витримавши атак ЗСУ, російські окупанти залишили острів Зміїний. Таким чином, Одещина повністю звільнена.