Очільник Луганської ОВА: Лисичанськ не в оточенні, туди вдається доправити гуманітарку. Але евакуювати людей вже майже неможливо

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай заявив, що російські війська не оточили місто Лисичанськ. Туди навіть вдається завезти гуманітарну допомогу.

Про це він розповів в інтервʼю проєкту «Бабеля» під назвою «ТА.ЗА.ШО», яке буде оприлюднене 29 червня.

«Сьогодні нам все ж таки вдалося, хоча було важко, доставити в Лисичанськ гуманітарні вантажі. І це буде відповіддю на запитання про вираз, що Лисичанськ в оперативному оточенні. Машина приїхала, розвантажила гуманітарні набори та повернулася назад», — розповів Гайдай.

Він також зазначив, що наразі евакуювати людей із міста вже майже неможливо, тому що небезпечно перебувати на вулицях через обстріли з боку росіян. Гайдай пояснює, що росіяни намагаються обстрілювати місця збору для евакуації. Тому Луганська ОВА закликає людей не збиратися разом, а перебувати в укриттях.

Водночас у місті триває «тиха» евакуація, коли машини забирають людей безпосередньо з укриттів. За словами Гайдая, у Лисичанську досі перебувають до 15 тисяч людей.