Російські військові затримали мера Херсону Ігоря Колихаєва. У нього провели обшук після листа від «новоназначеного голови»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Військові рф затримали мера Херсону Ігоря Колихаєва.

Про це повідомила його радниця Галина Ляшевська.

Наприкінці квітня мером окупованого Херсону «призначили» депутата міської ради олександра кобця.

Колихаєв 25 квітня повідомив, що до будівлі Херсонської міськради ввійшли озброєні люди, забрали ключі, змінили охорону ради на свою. Наступного дня співробітникам представили «нового голову адміністрації» та запропонували співпрацю з окупантами. Колихаєв заявив, що відмовився від пропозиції, але залишився жити в Херсоні.

Пізніше Ляшевська повідомила, що вранці Колихаєв приїхав до комунальної установи, де останнім часом працювали співробітники міськвиконкому. Біля цієї будівлі його затримали представники росгвардії та фсб. Окупанти вилучили жорсткі диски та провели обшук. У цей час міський голова перебував в окремому кабінеті в кайданках. Після обшуку Колихаєва посадили в автобус і відвезли в невідомому напрямку.

Вона впевнена, що затримання Колихаєва повʼязане з його відмовою працювати на окупантів.

«Кілька днів тому Колихаєв отримав листа від «новоназначеного мера», де той запрошував його обговорити майбутню «організацію взаємодії». За відмову від зустрічі погрожував арештом. Колихаєв не пішов», — уточнила вона.