Фонд «Повернись живим» отримав дозвіл на купівлю озброєння для ЗСУ за кордоном, зокрема летального

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Фонд «Повернись живим» отримав офіційне право купувати за кордоном товари військового призначення. Тепер волонтери зможуть закуповувати навіть летальне озброєння.

Про це повідомила прессслужба фонду.

З кінця березня фонд зареєстрований як «субʼєкт здійснення міжнародних передач товарів», зокрема товарів військового призначення, у державному експортному контролі України.

«Такий статус, найголовніше, дає нам право купувати у виробників відповідні товари напряму — без посередників. І саме це не тільки здешевлює покупку, але й убезпечує від неякісного товару та недобросовісних продавців», — ідеться в повідомленні.

Фонд готовий сконцентрувати основну увагу на летальному озброєнні.

«Ми готові та спроможні купувати й передавати на баланс у військові частини ударні БПЛА, гвинтокрили, боєприпаси та багато чого іншого, що пришвидшить нашу перемогу», — наголосили у фонді та закликали світ підтримувати їх фінансово.

  • «Повернись живим» — один із найбільших фондів допомоги українським військовим, які воюють на Донбасі, а з початку російського вторгнення в Україну в лютому 2022 року — військовим і волонтерам на території, де ведуться активні бойові дії.