Український стартап ZibraAI запускає благодійний проєкт з продажу NFT-зображень, згенерованих штучним інтелектом

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Український стартап ZibraAI запускає благодійний проєкт Sirens Gallery з продажу NFT-зображень про війну в Україні. Усі зображення на основі описів згенерував штучний інтелект.

Про це повідомили в пресслужбі проєкту.

Команда проєкту зібрала й описала 150 найважливіших подій війни, а шутчний інтелект згенерував цифрові зображення на основі цих описів. Зокрема, туди увійшли сцени боротьби за Гостомельський аеропорт, захоплення росіянами острова Зміїний та багато інших подій війни.

Загалом у галереї до продажу буде доступне 1 991 NFT-зображення. Мінімальна стартова ціна одного зображення — $100. Також будуть NFT і за $10 000.

Продаж зображень організують у три етапи. Перша колекція міститиме 661 роботу і буде доступна з 24 червня. Її можна буде придбати на OpenSea. Посилання на продаж буде розміщене на сайті sirens.gallery.

Усі виручені від продажу NFT-зображень кошти будуть передані на благодійність. Вони підуть на гуманітарну допомогу постраждалим від війни та відбудову українських міст. Партнерами проєкту стали найбільша українська благодійна платформа dobro.ua та фонд Unchain.