«У памʼять про Романа Ратушного». Мер Києва пообіцяв зберегти Протасів Яр від забудови

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Мер Києва Віталій Кличко під час прощання із загиблим активістом Романом Ратушним пообіцяв залишити Протасів Яр зеленою зоною. Саме проти забудови цієї території киянин боровся впродовж кількох років.

Роман загинув 9 червня під Ізюмом.

Мер зазначив, що київська влада підтримує перейменування Волгоградської вулиці на честь Романа Ратушного. Проголосувати за нову назву можна в додатку «Київ Цифровий».

«Він був достатньо активним у відстоюванні інтересів зелених зон. Протасів Яр був його проєктом. Можу сказати, що в памʼять про Романа ми зробимо все, аби відстояти, щоб Протасів Яр залишився зеленою зоною для відпочинку киян. Це буде добра памʼять про нього», — сказав Кличко.

  • З першого дня повномасштабного російського вторгнення Роман брав участь у боях під Києвом, а потім вже у складі 93 ОМБр «Холодний Яр» звільняв Тростянець, воював на Сумщині та під Ізюмом.
  • Роман Ратушний став відомим під час низки акцій протесту проти забудови Протасового Яру в Києві. Він був головою ініціативи, а потім і громадської організації «Захистимо Протасів Яр». Також Ратушний отримував підозру під час заворушень біля Офісу президента на акції на підтримку активіста Сергія Стерненка. Тоді в будівлі вибили вікна та спалили двері.