Секретар РНБО Олексій Данілов про повторний напад з білорусі: Ми не бачимо таких загроз

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що українська розвідка слідкує за тим, що відбувається в білорусі щодо повторного вторгнення, однак наразі такої загрози немає.

Про це Данілов заявив в інтервʼю «Радіо НВ».

«Ми свідомі того, що відбувається на цій території. [Знаємо про] ті засоби ураження, які на сьогодні там сконцентровані. Саме тому була доповідь наших розвідок з цього питання, доповідь головнокомандувача, наскільки він бачить загрозу з цього боку. Це питання перебуває під постійним контролем нашого президента. Все, що відбувається на території білорусі, ми на сьогодні розуміємо», — заявив Данілов.

На території білорусі зараз відбуваються навчання, однак українська розвідка пильно слідкує за всіма цими процесами. Данілов наголосив, що Україна не бачить загроз, тому що сьогодні там немає достатньої кількості сил і засобів для такого контрнаступу, який відбувся 24 лютого. Немає такої концентрації російських військ, як була в білорусі на 24 лютого.

На запитання, чи готові війська в білорусі до вторгнення, Данілов відповів: «Коли ми кажемо «готові чи не готові», треба розуміти, що це війська. Якщо вони будуть підняті по тій чи іншій тривозі, можуть робити ті чи інші речі. Ми на сьогодні не бачимо, що там є спроможності, там є сили».

  • 16 червня стало відомо, що президент України Володимир Зеленський наказав перевірити чотири області на випадок повторного вторгнення з білорусі.