ISW: Окупанти влаштували теракти в Мелітополі та Бердянську

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Російська окупаційна влада, ймовірно, влаштувала теракти в Мелітополі та Бердянську до «дня росії», який святкується 12 червня.

Про це повідомляє американський Інститут дослідження війни (ISW).

За даними ISW, теракти проводились для дискредитації українських сил. У той день колаборант володимир рогов, який керує окупаційною адміністрацією на захоплених територіях Запорізької області, заявляв, що «терористи» влаштували три вибухи у Бердянську. Потім він відмовився від своїх заяв. Рогов заявляв, нібито жителі Бердянська пов’язують будь-які надзвичайні ситуації у місті зі «спробами України порушити мирне життя».

Колаборант олексій селіванов розповідав у той день, що невідомі заклали вибуховий пристрій у Мелітополі. При цьому українська влада попереджала про можливу терористичну діяльність російських військ.

  • Вранці 12 червня в Бердянську пролунало три вибухи. Частина міста залишилася без світла. Окупанти пізніше пов’язали ситуацію із аварією на підстанції. У Мелітополі в той день пролунав вибух біля будівлі так званого «мвс». За заявою окупантів, внаслідок вибуху постраждали четверо мирних жителів.