Війська рф зруйнували усі мости, які ведуть до Сєвєродонецька. ЗСУ контролюють частину міста

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Армія росії зруйнувала усі три мости, які ведуть до Сєвєродонецька. Евакуювати людей та довезти вантажі у місто уже неможливо.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Він уточнив, що для російської армії руйнування мостів — це перевага, через це важко постачати українським військам зброю або резерви. «Важко, але не неможливо», — наголосив Гайдай.

За його словами, пропагадисти «лнр» уже оголосили про повне захоплення Сєвєродонецька. Але це неправда. Українські військові контролюють частину міста.

«Вони [росіяни] більшість міста контролюють реально. 70—80%. Але їхні заяви, що вони контролюють все, що вони повністю все місто оточили, що всі там в облозі — це брехня», — сказав Гайдай.

Він додав, що у Сєвєродонецьку тривають важкі бої.

Умови, у яких перебувають цивільні — дуже важкі, адже росіяни знищили усі комунікації, зруйнували лікарні та продуктові склади. Відновити інфраструктуру міста до зими не вдасться.

Також росіяни обстрілюють Лисичанськ із зброї важкого калібру. Ситуація у місті теж дуже важка. Але з Лисичанська поки що є можливість евакуювати людей. Возити гуманітарні вантажі до міста також іще можна.