Офіс президента: Щодня на фронті гинуть до 200 українських захисників

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що щоденні втрати українських військових становлять від 100 до 200 людей.

Про це він розповів у коментарі Newshour BBC World Service.

За його словами, однією з головних причин великої кількості втрат є відсутність паритету між українськими та російськими військовими можливостями. Україні потрібні сотні (приблизно 300) найпотужніших західних артилерійських систем, а не поодинокі поставки. Тільки так Україна зможе вистояти проти рф і звільнити окуповану територію.

Подоляк також відкинув діалог з росією.

«Поки росія не зазнає серйозної військової поразки, ніяка форма діалогу не буде можливою, і вони продовжуватимуть намагатися захопити частину нашої країни», — зауважив він.

  • Точна кількість втрат України та росії наразі невідома. Першого червня президент Володимир Зеленський заявив, що на полі бою щодня гинуть до 100 українських військових, а 500 отримують поранення. Такі ж цифри називав міністр оборони України Олексій Резніков.
  • Генштаб ЗСУ станом на 9 червня повідомляє про загибель 31 700 військових росії. За оцінками західних розвідок, пише The Guardian, втрати росіян сягають 20 тисяч осіб загиблими. Основні втрати росіян спостерігаються в боях на заході Луганської області.