ISW: Росія намагається обійти українські позиції в районі Сєвєродонецька

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Протягом останньої доби російські сили продовжували штурмувати українські позиції в Сєвєродонецьку. Однак тепер окупанти змінили стратегію і прагнуть обійти українські позиції, щоб уникнути необхідності зустрічного форсування річки Сіверський Донець.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

За даними ISW, росіяни продовжують операції в районі Святогірська і на захід від Лиману, щоб обʼєднатися із силами на південному сході від Ізюму та наступати на Словʼянськ.

Українські військові продовжують маневрену оборону Сєвєродонецька і, ймовірно, зосередяться на тому, щоб завдати великої шкоди російським силам, а не намагатися утримати все місто.

Крім того, російські сили проводили атаки з РСЗВ і розвідувальні операції в Миколаївській області, також вони активізують операції в Херсонській області у відповідь на недавні українські контратаки.

Також росіяни, ймовірно, намагаються посилити контроль над трасою Т0812, що пролягає по території Оріхівського і Василівського районів, для підтримки операцій на північному сході Запоріжжя — перекинули туди 30 танків Т-62.