Україна та Польща підписали наймасштабнішу угоду про постачання зброї за останні 30 років

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Премʼєр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що його країна підписала з Україною один із найбільших контрактів на купівлю зброї за останні 30 років.

Про це повідомляє канцелярія премʼєра Польщі.

«Зараз ми підписуємо один з найбільших контрактів на озброєння за останні три десятиліття — продаж зброї українцям в Україні. Ця зброя добре перевірена, і сьогодні ми знаємо, що вона буде дуже важлива на полі бою», — цитує Моравецького відомство.

Він також повідомив, що йдеться про продаж самохідних артилерійських установок Krab.

Польський прем’єр зазначив, що кошти на закупівлю цієї зброї Україна частково отримує з ЄС, а частково платить з власного бюджету.

Віцепремʼєр Польщі Сасін також зауважив, що цей контракт є рекордним для Польщі — його вартість становить понад 2,7 мільярда злотих. Це приблизно $650 млн.

На запитання, чи Україна не має наміру купити у Польщі додаткові партії ПЗРК Piorun, міністр оборони Польщі Маріуш Блащак відповів, що українці дуже хвалять цю зброю. Він не підтвердив можливих нових поставок в Україну цих ракетних комплексів та сказав, що Міноборони Польщі замовлятиме ці ПЗРК для потреб власної армії.

  • Учора британський міністр оборони Бен Воллес заявив, що його країна надасть Україні ракетні системи M270 MLRS. Вони здатні уражати цілі на відстані до 80 кілометрів і точніші за радянські аналоги, які є у Збройних сил України зараз.