Глава одеського благодійного фонду «Корпорація монстрів» Ножевнікова заявила, що СБУ відкрила проти нього справу. Фонд працює далі

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Глава одеського благодійного фонду «Корпорація монстрів» Катерина Ножевнікова заявила, що Служба безпеки України відкрила провадження щодо діяльності фонду. Попри це, Ножевнікова не припинятиме його роботу.

Про провадження вона повідомила 3 червня у Facebook із посиланням на джерела, а про рішення не закривати фонд — 5 червня.

«Ми пройшли стільки перевірок, підстав, спроб відкатів та випробувань мідними трубами, що вам навіть і не снилося. І жодного разу ми не підвели тих, хто довіряє нам. І жодного разу не були помічені в якихось скандалах. Подібні спроби зачепити фонд, який ставить на баланс навіть вживані речі, викликають у мене тільки одне бажання — закотити очі і зображаючи мудрого Соломона сказати: «Ну що, і це теж пройде». Я не закрию фонд», — написала Ножевнікова.

Перед цим вона повідомила, що два тижні у фонді на її запрошення працює аудит Міністерства оборони, і він має доступ до всіх документів. Коли Ножевніковій стало відомо про справу в СБУ, вона запросила до фонду усі зацікавлені служби, а також наголосила, що готова проходити будь-які перевірки.

Сама ж Служба безпеки України у коментарі «Українській правді» пояснювала, що перевіряє інформацію та реагує на сигнали в рамках боротьби зі зловживаннями під час розподілу гуманітарної допомоги. «Але підкреслюємо, що працюємо виключно у правовому полі. Тож в організацій, які не здійснювали протиправну діяльність, немає підстав для хвилювання», — додали в СБУ.

  • «Корпорація монстрів» з 2014 року допомагає переселенцям, малозабезпеченим сімʼям, сиротам. З 2020 року — людям, які постраждали від пандемії коронавірусу, з початку війни — військовим. Офіційно фонд зареєстрували в 2017 році.