Вечірнє зведення Генштабу: росіяни мають частковий успіх у Сєвєродонецьку, але невдало штурмували Бахмут, Соледар та Лисичанськ

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Генштаб Збройних сил України оприлюднив оперативну інформацію станом на 18:00 3 червня. Ситуація на фронті наступна:

Росіяни завдали ракетного удару в районі населеного пункту Краснопілля (Сумська область) та обстріляли з мінометів район пункту Михальчина Слобода (Чернігівська область).

На Слобожанському напрямку ворог намагається стримати просування ЗСУ до кордону.

На Харківському напрямку окупанти продовжують ведення оборони та руйнують цивільні об’єкти в місті Харкові. Гелікоптери росіян Мі-8 завдали ударів по позиціях українських військ в районах пунктів Слатине та Дементіївка.

На Слов’янському напрямку ворог готувався до відновлення наступу та зосередив угруповання чисельністю до 20 батальйонних тактичних груп. Росіяни безуспішно провели наступ на Барвінкове та Святогірськ.

На Донецькому напрямку противник зосереджував основні зусилля в районі міста Сєвєродонецьк. Під прикриттям вогню артилерії вів штурмував східну частину міста. Має частковий успіх, активні бойові дії тривають.

Також росіяни невдало штурмували Бахмут, Соледар та Лисичанськ. Успіху не мали, відійшли на раніше зайняті позиції.

На Лиманському напрямку окупанти застосували реактивну та ствольну артилерію в районах населених пунктів Щурове та Брусівка.