Ранкове зведення Генштабу: росіяни посилили обстріли на Херсонщині та намагаються наступати в Луганській області та біля Лиману

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив зведення станом на ранок 2 червня. Окупанти посилили обстріли на Херсонщині та намагаються наступати в Луганській області та біля Лиману.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямках триває переоснащення білоруської армії сучасними зразками озброєння та військової техніки.

На Сіверському напрямку противник активних дій не проводив. З території російської федерації ворог обстріляв з мінометів Середину-Буду і Прогрес (Сумська область) та Леонівку (Чернігівська).

На Харківському напрямку основні зусилля противник зосереджує на утриманні зайнятих рубежів.

На Словʼянському напрямку основні зусилля ворог зосередив на утриманні зайнятих позицій, розвідці та створенні умов для відновлення наступу. Здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Довгеньке, Курулька, Вірнопілля та Долина.

На Донецькому напрямку окупанти продовжують обстрілювати позиції наших військ уздовж всієї лінії зіткнення з мінометів, ствольної та реактивної артилерії.

На Лиманському напрямку ворог вів бойові дії у напрямку населеного пункту Райгородок, зазнав втрат і відійшов.

На Сєвєродонецькому напрямку противник веде штурмові дії в Сєвєродонецьку. За підтримки вогню мінометів проводив штурм у напрямку населених пунктів Боброве та Устинівка, успіху не має.

На Бахмутському напрямку ворог веде штурмові дії в Комишувасі, щоб захопити контроль над містом, має частковий успіх, бої тривають. Вів штурм у напрямках населених пунктів Нагірне та Білогорівка, унаслідок завданого нашими підрозділами вогневого ураження відійшов.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник активних бойових дій не вів. На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог продовжує обладнувати зайняті рубежі.

На Південнобузькому напрямку окупанти збільшили кількість обстрілів наших позицій. Також обстрілювали з мінометів і ствольної артилерії населені пункти Шевченкове, Трудолюбівка, Луч, Степова Долина та Широке. Ворог завдав авіаційних ударів вертольотами Мі-24 у районах Новогригорівки та Олександрівки.

Російські окупанти, щоб виправдати руйнування ними цивільних обʼєктів, продовжують інформаційні вкиди про нібито розташування військових підрозділів у школах, лікарнях і дитячих садках.

На Бессарабському напрямку суттєвих змін у діяльності підрозділів противника не зафіксовано.

Противник продовжує використовувати мережу цивільних лікувальних закладів на тимчасово окупованих територіях для лікування своїх поранених.