За добу російські війська обстріляли 21 населений пункт на Донбасі

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Минулої доби російські війська обстріляли 21 населений пункт Луганської та Донецької областей.

Про це повідомляє Угруповання обʼєднаних сил.

Обстрілів від росіян зазнали: Сєвєродонецьк, Борівське, Лисичанськ, Привілля, Новодружеськ, Білогорівка, Золоте, Гірське, Комишуваха, Тошківка, Врубівка, Устинівка, Сиротине, Авдіївка, Словʼянськ, Ярова, Очеретине, Райгородок, Семенівка, Камʼянка, Ласточкіне.

Через авіаційні та ракетні удари й артилерійські обстріли Словʼянська, Сєвєродонецька і Райгородка загинули четверо людей, щонайменше десятеро дістали поранень.

Війська рф зруйнували та пошкодили 46 цивільних об’єктів, зокрема 40 багатоповерхових і приватних будинків, школу мистецтв у Гірському, дитячий садок у селі Ярова, господарчі споруди заводу «Пролетарій» у Лисичанську. В Авдіївці пошкоджено відділення поліції.

Під час авіаційного обстрілу території Сєвєродонецького хімічного підприємства обʼєднання «АЗОТ» зруйнована цистерна з азотною кислотою, унаслідок чого стався витік небезпечної речовини.

Піротехніки ДСНС виявили та знешкодили 43 вибухонебезпечні предмети в Бахмуті, а також у Покровському, Волноваському та Краматорському районах Донеччини.

Ліквідовано три великі пожежі, що виникли через обстріли у Словʼянську та Яровій Краматорського району.

Минулої доби з районів ведення бойових дій українські рятувальники евакуювали 13 907 людей.