Британія відмовилась послаблювати санкції проти росії в обмін на коридор для експорту зерна з України

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес відхилив пропозицію росії послабити проти неї санкції в обмін на коридор для експорту зерна з України.

Про це повідомляє Reuters.

«Це зерно для всіх, для Лівії, Ємену. Люди в усьому світі покладаються на це зерно, щоб прогодувати себе. Закликаю росію вчинити правильно — у дусі гуманності, дати можливість Україні експортувати зерно та припинити його красти. Не говоритимемо про санкції, давайте чинити правильно», — заявив глава Міноборони.

Натомість Воллес привітав пропозицію інших чорноморських країн, таких як Туреччина, супроводжувати поставки зерна з України.

Україна очікує, що цьогорічний урожай становитиме орієнотвно 70% від минулорічного, оскільки деякі поля зараз під контролем росії або заміновані.

  • 25 травня заступник міністра закордонних справ росії руденко заявив, що країна готова надати гуманітарний коридор для виходу з України суден, які перевозять продовольство, в обмін на зняття деяких санкцій.
  • Велика Британія із союзниками розробляють потенційний план відправки військових кораблів до Чорного моря для супроводу суден, що експортують українське зерно. «Коаліція охочих» мала б прорвати блокаду росії за кілька тижнів, забезпечивши «захисний коридор» з Одеси через Босфор.