У Києві до кінця травня проїзд у маршрутках може подорожчати до 15—20 гривень

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Києві до кінця травня через дефіцит пального проїзд у маршрутках може зрости до 15—20 гривень. Про це «Суспільному» повідомив голова Асоціації перевізників Києва та Київської області Ігор Мойсеєнко.

«Бензин не тільки подорожчав, його ще й проблематично знайти. Річ у тім, що навіть коли гуртом купуєш пальне, то ціна набагато вища, ніж на заправці. А купити так — його просто немає у вільному доступі. Ціни доходять до 70 гривень [за літр]. Більшості маршруток взагалі не вигідно їздити. До того ж зменшився пасажиропотік, транспорт загального користування безкоштовний зараз, а вартість пального просто добиває», — сказав Ігор Мойсеєнко.

Бензин подорожчав щонайменше у 2 рази, також суттєво зросла ціна запчастин. Тому проїзд у маршрутках можуть подорожчати вже до кінця місяця до 15—20 гривень.

  • В Україні останні тижні — дефіцит пального. Усе через війну — росія вдарила кілька разів ракетами по Кременчуцькому нафтопереробному заводу — найбільшому та головному виробнику пального у країні. Інфраструктура підприємства знищена, завод не працює. Також росіяни неодноразово обстрілювали нафтопереробний завод у Лисичанську та нафтобази.
  • З початку активної війни Україна втратила майже весь імпорт пального, яке надходило з рф, білорусі та морем. А це приблизно 80% внутрішнього споживання. Тепер Україна очікує на імпорт палива з Європи.