Вечірнє зведення Генштабу: ворог зосередився на знищенні аеродромів та активізував бойові дії на Сході

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Оперативна інформація від Генерального штабу станом на 18:00:

  • Основні зусилля ворог зосереджував на знищенні аеродромної інфраструктури, щоб позбавити ЗСУ можливості використовувати авіацію, у тому числі безпілотники «Байрактар», підтримки дій підрозділів з повітря у зоні ООС та у Чорноморській операційній зоні.
  • На Сході протягом останньої доби ворог активізував ведення бойових дій. На Лиманському напрямку противник намагався взяти під повний контроль населений пункт Олександрівка, а також за підтримки артилерії закріпитись на північній околиці населеного пункту Шандриголове. Успіху не мав.
  • На Попаснянському напрямку ворог намагається зайняти позиції в Попасній та взяти під контроль ділянку автошляху Попасна — Бахмут, веде безуспішний наступ у напрямку населеного пункту Новоселівка. На Маріупольському напрямку інтенсивність бойових дій знизилася.
  • На Південнобузькому напрямку противник силами до 15 батальйонних тактичних груп намагається утримати зайняті позиції.
  • Окупанти проводять фільтрацію підрозділами «росгвардії» в районах населених пунктів Геройське, Гола Пристань, Херсон.
  • Морально-психологічний стан особового складу окупантів залишається низьким, спостерігається системне вживання алкогольних напоїв та дезертирство. Особовий склад підрозділів ворога скаржиться на неефективність своїх атак на позиції ЗСУ в районі Гуляйполя.