Ранкове зведення Генштабу: російські військові грабують селян на окупованих територіях і зазнають значних втрат у повітрі

Автор:
Юля Шередега
Дата:

Генштаб ЗСУ звітував про ситуацію станом на 06:00 щодо російського вторгнення.

Російські війська продовжують наступ на сході і хочуть встановити повний контроль над територією Донецької та Луганської областей. На Слобожанському, Донецькому і Таврійському напрямках росіяни обстрілюють українські позиції з артилерії, мінометів і реактивних систем залпового вогню.

  • На Ізюмському напрямку війська рф основні зусилля зосередили на розвідці.
  • Військові рф продовжують блокувати українські підрозділи в Маріуполі, у районі заводу «Азовсталь».
  • На тимчасово зайнятих територіях окупаційна влада не дає пересуватися та затримує місцевих жителів і блокує гуманітарні вантажі з території України. Окрім того, росіяни грабують селян. Так, наприклад, із сільгосптовариства у місті Камʼянка-Дніпровська вони викрали понад 60 тонн пшениці разом з вантажним транспортом.
  • За попередню добу ЗСУ вразили п’ятнадцять повітряних цілей: один літак, п’ять крилатих ракет та дев’ять безпілотників;
  • На території Донецької та Луганської областей за минулу добу ЗСУ відбили 9 атак ворога, знищили 6 танків, одну артилерійську систему, 12 одиниць броньованої техніки, один автомобіль та зенітну установку.