«Є питання до правоохоронних органів». Перший віцеспікер Корнієнко назвав дивною ситуацію зі «слугою» Ковальовим, який повернувся на окуповану Херсонщину

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Нещодавно нардеп від «Слуги народу» Олексій Ковальов розповів, що повернувся на окуповану Херсонщину, де знаходиться його округ і бізнес.

За словами Ковальова, до нього додому у місті Гола Пристань приїжджали російські військові. Але він розповідає, що з окупаційною владою не співпрацює.

Перший віцеспікер Верховної Ради Олександр Корнієнко в інтервʼю «Бабелю» назвав цю ситуацію дивною та зазначив, що тут є питання до правохоронних органів.

«Є дві лінії — парламентська і фракційно-політична, останньою займаються Давид Арахамія та Олена Шуляк, там є своя позиція по ньому, наскільки я знаю, у фракції проводять опитування щодо його статусу», — повідомив віцеспікер.

Він додав, що їх з Русланом Стефанчуком трохи обурила позиція, що Олексій Ковальов не встигає приїхати на засідання парламенту, адже були люди, які на засідання їхали по 50 годин. І висловив публічне прохання — їздити в Раду, оскільки округ — це не основне місце роботи депутата.

«У перші дні окупували селище під Києвом, де живуть мої батьки. Вони встигли виїхати, але тим, хто залишився, я, наприклад, не міг допомогти особисто, тому що в кращому разі мене б убили, в гіршому — взяли б у полон. Багатьох політиків і чиновників викрадають, убивають, по всьому Херсону бігають за нашими партійними активістами, а тут у народного депутата просто документи перевірили… Тож є питання. Думаю, це не кінець історії, а лише її початок», — сказав Корнієнко.