У селі Мангуш російські війська облаштували кілька братських могил

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Російські війська облаштували в селі Мангуш кілька братських могил розміром до 30 метрів кожна, повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко. Туди окупанти звозять тіла убитих маріупольців, скидаючи їх насипом.

Вдалося визначити місце масового поховання. «Цікава деталь: усі тіла поміщено в пластикові пакети, тобто це знов підтверджує нашу попередню інформацію про накопичування тіл загиблих в іншому місці — у районі промзони в Маріуполі. Це прямий доказ воєнних злочинів і спроби їх приховати», — заявив Андрющенко.

Він опублікував координати могил: 47,05642° С, 37,30717° В.

До цього про могили в Мангуші в ефірі телемарафону повідомив мер Маріуполя Вадим Бойченко. «Наші місцеві розповіли, що сьогодні біля Мангуша вони [росіяни] вирили 30-метрову братську могилу і вантажівками привозять тіла, які намагаються там поховати. Мета цього — приховати всі злочини, які вони скоїли на території Маріуполя», — сказав Бойченко.

Пізніше супутникові знімки братської могили показали й журналісти «Схем». Знімок із траншеєю, частково вже закритою, датується 9 квітня.

СХЕМИ / Радіо Свобода / YouTube