Вечірне зведення Генштабу: росія готується до наступу у напрямку міста Лиман та виходу на Слов’янськ

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

На Донецькому напрямку росія готується до наступу у напрямку міста Лиман та виходу на Слов’янськ.

Генеральний штаб Збройних сил України опублікував оперативне зведення щодо подій на фронті станом на 18:00. Наразі ситуація наступна:

  • Війська росії намагались закріпитися в західній і північно-західній частинах Рубіжного, але їм це не вдалося. Також рф не змогла здійснити штурм у напрямку Новотошківського, проте зараз штурмує в районі населеного пункту Попасна. У Маріуполі війська росії продовжують штурм у районі морського порту та заводу «Азовсталь».
  • На Ізюмському напрямку російська армія перегрупувалася. В районі села Дібровне росія наступає, має частковий успіх. В районі населеного пункту Стара Гнилиця росія також наступала, але вже відступила. Така сама ситуація з населеним пунктом Довгеньке: російська армія намагалась наступати, по ній вдарили, і окупанти відійшли. Як особливість — рф у цьому регіоні «працює» у військовій формі українського зразка.
  • У Запорізькій області росія відновила наступ на напрямку села Темирівка (Гуляйпільський район).
  • Крім цього, росія посилює угруповання авіації поблизу кордону з Україною. На території Бєлгородської області завершили обладнувати злітно-посадкові майданчики для вертольотів, де зосереджено понад 90 ударних і багатоцільових вертольотів.