Обмеження роботи клубів і кафе, посилення охорони і КПП: Кличко розповів, які обмеження встановлять у Києві

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Мер Києва Віталій Кличко розповів, які обмеження запровадять в столиці на період дії надзвичайного стану. Він зазначив, що комендантська година вводитися не буде.

Про це він розповів на брифінгу ввечері 23 лютого.

Надзвичайний стан запрацює з 00:00 24 лютого. Кличко закликав жителів столиці під час пересування містом завжди мати документ, який посвідчує особу.

Він також розповів, що охорону об’єктів критичної інфраструктури будівель органів влади посилять. До останніх також обмежать доступ.

Крім цього, дискотекам, нічним клубам та закладам харчування дозволять працювати лише з 7 ранку до 23 вечора. Також на основних в’їздах до Києва зʼявляться контрольно-пропускні пункти.

Особливий контроль буде за пасажирами на залізничних вокзалах та в аеропорту «Київ». Патрулювати вулиці правоохоронцям допомагатиме Муніципальна варта. Також особливу увагу приділять безпеці шкіл та дитячих садочків.

«Поводимось спокійно. Місто живе і працює. Але в нинішній ситуації в умовах загрози ми повинні бути пильними і згуртованими. Дотримуватися законності і порядку. Ми повинні підготовуватись в будь-який момент та захищати свої домівки, родину, своє місто і країну», — закликав мер Києва.

  • Верховна Рада 23 лютого схвалила указ президента Володимира Зеленського про запровадження надзвичайного стану на території усієї України, окрім Донецької та Луганської областей (там з 2014 року триває Операція обʼєднаних сил і це регулюється іншими правовими інструментами).
  • НС запроваджується з 00:00 24 лютого на 30 днів. У кожній області створять оперативний штаб на чолі з головою державної адміністрації, до якого також входять представники місцевої влади та силових структур. Надзвичайний стан — це не воєнний стан. Він передбачає надання відповідним органам державної влади, військовому командуванню та органам місцевого самоврядування повноважень, необхідних для відвернення загрози.