ЄС ухвалив нові рекомендації щодо в’їзду — закликає країни впускати всіх вакцинованих міжнародно визнаними препаратами

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Європейський Союз ухвалив нові рекомендації щодо в’їзду туристів з інших країн до ЄС. Ці правила запрацюють з 1 березня 2022 року.

Про це пише пресслужба Ради ЄС.

У відомстві закликають всі країни-члени скасувати обмеження на туристичні поїздки в ЄС для тих, хто вакцинований сертифікованим у ЄС або ВООЗ препаратом. Єдина умова — остання доза вакцини має бути зроблена не менш ніж за 14 днів і не більш ніж за 270 днів до в’їзду.

Також країнам рекомендують дозволити в’їзд тим, хто одужав від коронавірусу протягом останніх 180 днів. Водночас для вакцинованих визнаним ВООЗ препаратом країни-члени ЄС можуть встановлювати додаткові правила. Наприклад, вимогу здати тест перед в’їздом або відбути карантиі чи ізоляцію. Аналогічні вимоги можуть запровадити й для тих, хто одужав.

Дітям від 6 до 18 років, які відповідають таким же вимогам, теж мають дозволити в’їзд. Невакцинованим дітям теж рекомендують дозволити в’їзд, але за умови наявності негативного тесту. Діти до 6 років можуть подорожувати без жодних обмежень.

Також у ЄС планують відмовитися від переліку «безпечних» країн. Цю рекомендацію розглянуть у квітні, щоб дати час іншими країнам світу вакцинувати більшість населення.