Під час стрілянини у кафе в Гранітному загинули двоє етнічних греків. У МЗС Греції просять про розмову з Кулебою

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Під час стрілянини у кафе в Гранітному Донецької області загинули двоє етнічних греків. МЗС Греції вже надіслало запит на розмову з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою з приводу захисту грецької спільноти.

Про це пише пресслужба МЗС Греції.

«Висловлюємо глибоку скорботу у звʼязку з раптовою смертю двох експатріантів та важким пораненням ще двох у селі Гранітне, що неподалік лінії зіткнення на сході України. Також висловлюємо щирі співчуття сімʼям загиблих, а також побажання якнайшвидшого одужання постраждалим», — йдеться у повідомленні.

Там повідомили, що за попередніми даними, винними у стрілянині були троє військових ЗСУ, у яких стався конфлікт з двома загиблими через «несуттєву причину».

У зв’язку з цим очільник МЗС Греції Нікос Дендіас надіслав запит на розмову з українським колегою Дмитром Кулебою, щоб обговорити питання захисту грецької спільноти.

Водночас у Федерації грецьких товариств України уточнили, що один із загиблих був громадянином України грецького походження. Двоє поранених були місцевими греками. Там наголосили, що конфлікт стався на побутовому рівні.

«Ми звертаємося до представників усіх ЗМІ Греції з великим проханням не надавати цій трагедії жодного політичного характеру. Конфлікт на побутовому рівні, який стався вночі у місцевому кафе, жодного стосунку ні до загострення на лінії зіткнення сторін, ні до якихось вигаданих деякими грецькими блогерами переслідувань військовими місцевого населення абсолютно ніякого відношення не має. Усі винуватці затримані, ведеться слідство. Дуже просимо журналістів не поширювати фейкову інформацію, а ретельно перевіряти її», — зазначили там.

  • У Донецькій області, у селі Гранітне Волноваського району у кафе військові Збройних сил України стріляли із закріпленої за ними зброї: загинув військовий Національної гвардії та цивільний. Інцидент між відвідувачами кафе стався у неділю, 13 лютого, о 00:45. Внаслідок стрілянини одна людина загинула на місці, ще одна — померла в лікарні, а двох із пораненнями госпіталізували.